Цеголко сказав, кого Президент хоче бачити у кріслі Прем'єра

Цеголко сказав, кого Президент хоче бачити у кріслі Прем'єра

Укрінформ
Наразі існує кілька варіантів урегулювання політичної кризи в Україні. Серед них - обрання новим Прем'єр-міністром чинного міністра фінансів Наталії Яресько або мера Львова Андрія Садового.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав прес-секретар Глави держави Святослав Цеголко.

"Сьогодні Президент проводить зустрічі з лідерами фракцій. Зокрема зараз з лідером "Самопомочі" Андрієм Садовим. Мета усіх зустрічей Президента з політичними лідерами – прискорення виходу з політичної кризи", - написав Цеголко.

За його словами, очевидно те, що для формування нового уряду потрібна нова коаліція. Її головними критеріями має стати збереження проєвропейського курсу і пришвидшення реформ.

Як зазначив прес-секретар глави держави, наразі є три варіанти розвитку подій. Перший - затвердження технократичного уряду на чолі з Н.Яресько, що можливо у разі об’єднання всіх проєвропейських фракцій довкола цього уряду.

Другий варіант, на думку Цеголка, - це політичний уряд (наприклад, на чолі з А.Садовим). Мета цього уряду, як і попереднього, – пришвидшення темпу реформ.

І, нарешті, третій варіант - парламентський: "Якщо парламентські сили мають інші кандидатури, нехай пропонують їх і знаходять 226 голосів у Верховній Раді", - зазначив прес-секретар Порошенка.

Водночас він наголосив, що Президент готовий працювати з будь-яким кандидатом, якого запропонує коаліція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-