Росія має вибір: санкції або повне виконання Мінська - Керрі

Росія має вибір: санкції або повне виконання Мінська - Керрі

Укрінформ
Державний секретар Сполучених Штатів Америки Джон Керрі підкреслив, що його європейські колеги об'єднані рішучістю продовжувати підтримку мирного врегулювання в Україні та захисту її територіальної цілісності. Тому Росія має два шляхи - або продовження економічних санкцій, або виконання мінських домовленостей.

Про це він заявив у Парижі за результатами неформальних консультацій з офіційними представниками ЄС, США, Німеччини, Великої Британії та Італії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Росія постає перед вибором, або й надалі перебувати під режимом економічних санкцій, або повністю виконати зобов'язання. Потрібно виконати усі мінські домовленості.  Сьогодні ми надсилаємо месседж, що усі ми об'єднані рішучістю продовження підтримки мирного процесу в Україні та захисту її територіальної цілісності", - наголосив Джон Керрі.

За його словами, Росія має чудову можливість дотримуватися мінської угоди для встановлення стабільності в регіоні. Державний секретар США Джон Керрі заявив, що він спільно з європейськими колегами обговорив ситуацію на Донбасі. "Ми говорили про ситуацію в Україні, (міністр закордонних справ Франції) Жан-Марк (Еро - ред.) сказав, що ми прихильні до повернення контролю на кордоні, відновлення територіальної цілісності та суверенітету (України - ред.)", - підкреслив він.

Керрі у контексті мирного врегулювання на Донбасі висловив надії на німецьке головування в ОБСЄ. "Ми (США - ред.) вітаємо німецьке головування в ОБСЄ, воно має допомогти нам відшукати дипломатичні інструменти щодо припинення вогню. Ми також вітаємо велетенські зусилля керівництва Франції, Німеччини та інших (країн - ред.) на незворотному шляху реалізації мінського процесу та роботу в (Тристоронній - ред.) робочій групі", - сказав державний секретар.

У неділю міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у Москві заявив, що він плекає надії, що Сполучені Штати готові піти на компроміс на шляху реалізації мінських домовленостей. "Я сподіваюся, що американці розуміють необхідність шукати тут якийсь компроміс шляхів, які дозволять повне виконання мінських угод", - сказав він в інтерв'ю місцевим ЗМІ.

Нагадаємо, у Парижі сьогодні пройшли неформальні консультації під головуванням французького міністра Жана-Марка Еро та за участю міністрів Франка-Вальтера Штайнмаєра (Німеччина), Паоло Джентілоні (Італія), Філіпа Хемонда (Велика Британія), держсекретаря США Джона Керрі та верховного представника Євросоюзу у закордонних справах і політиці безпеки Федеріки Могеріні. Учасники консультацій обговорили ситуацію в Україні, Сирії, Лівії та Ємені, а також шляхи розв'язання палестино-ізраїльського конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-