Савченко: Я не кину голодування і не сидітиму в цій країні

Савченко: Я не кину голодування і не сидітиму в цій країні

Укрінформ
Українська льотчиця Надія Савченко, яка викрадена російськими окупантами, незаконно утримується в СІЗО і голодує на знак протесту, заявила, що не кине голодування і не буде ні сидіти, ні жити в Росії.

Про це розповіла член громадської наглядової комісії Ростовської області (РФ) Валентина Череватенко, побувала разом зі своїм колегою Володимиром Катасоновим 12 березня у Надії Савченко в СІЗО в місті Новочеркаськ, написала на своїй сторінці у Фейсбук російська журналістка Вікторія Івлєва.

Череватенко процитувала слова Савченко: «Я відстежую своє здоров'я. Але нехай всі розуміють, що я не кину голодування, сидіти в цій країні не буду, і жити я тут не буду...».

Правозахисниця також розповіла, що стан Савченко стабільний: "Надя п'є воду. Вага стоїть. Думаємо, що організм, в якому був високий рівень зневоднення, протягом кількох днів набирав рідину... Можна сказати, що почувається вона нормально для людини, яка тримає голодування».

Водночас, від медичного огляду та УЗД Савченко відмовляється, температура і тиск, який вимірює тюремний лікар двічі на добу, у неї в нормі. «Коливань тиску немає. Вага вимірюється кожен день вранці. Ні на який біль не скаржиться. Про примусове годування не йдеться», - зазначила Череватенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-