У Берліні не згодні з критикою на свою адресу з боку українського посла

У Берліні не згодні з критикою на свою адресу з боку українського посла

Укрінформ
Офіційний Берлін відреагував на досить різке інтерв'ю німецькому агентству dpa Посла України у ФРН Андрія Мельника, не погодившись з критикою.

Позицію МЗС Німеччини виклав у п'ятницю представник відомства Мартін Шефер, передає кореспондент Укрінформу.

"Про те, що Берлін потурає Москві, не може бути й мови, зовсім навпаки", - заявив Шефер, маючи на увазі закид Мельника щодо "промосковського курсу" Німеччини.

Німецький дипломат нагадав, що після зустрічі «нормандської четвірки» в Парижі міністр закордонних справ ФРН був деякою мірою розчарований відсутністю прогресу в мінському процесі і поклав провину за це на обидві сторони, не роблячи відмінностей між Москвою і Києвом, які, за його словами, “очевидно, в даний час не готові робити необхідні політичні кроки для того, щоб мінський процес дійшов до свого логічного завершення».

Шефер запевнив, що його країна буде продовжувати підтримувати Україну, її керівництво на шляху реформ.

Представник МЗС також звернув увагу на те, що український посол Андрій Мельник "проводить дуже активну роботу з громадськістю і ЗМІ.

У своєму інтерв'ю новинному агентству Мельник заявив, що Берлін, а також Париж намагаються перекласти відповідальність за виконання мінського процесу на Київ, що вони ведуть "занадто дружній курс", "потурають" Москві, і це дає їй "неправильні сигнали", сприймається Росією як слабкість.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-