Політичний хаос ускладнить підтримку України з боку США - Пайєтт

Політичний хаос ускладнить підтримку України з боку США - Пайєтт

Укрінформ
Будь-який новий президент США, який прийде до влади за підсумками виборів, буде підтримувати Україну, якщо сама Україна демонструватиме прогрес у реформах та припинить сповзання до політичного хаосу.

Про це у п'ятницю під час промови перед слухачами Києво-Могилянської академії сказав посол США Джеффрі Пайєтт.

«Якщо Україна продовжуватиме рухатися вперед, я не маю жодних сумнівів про позицію наступного президента США, чи буде він чи вона дотримуватися зобов'язань, які взяв на себе президент Обама. З іншого боку, якщо політики, (українські - ред.) лідери дозволять продовження політичного хаосу, буде  набагато важче забезпечити продовження підтримки. І це є жорсткою реальністю», - зауважив американський дипломат.

Пайєтт зазначив, що визнання місця, яке нині Україна посідає у глобальному сценарії, на сьогодні є важливим, як ніколи раніше. Посол пригадав, як керівник однієї із парламентських фракцій після нещодавнього візиту до Брюсселя поділився найбільшим враженням від цієї поїздки, а саме наскільки маленькою він відчув Україну, коли знаходився у Брюсселі та звідти дивився на все, що відбувається навколо у світі.

«Це важливий урок, і він складається з двох частин. З одного боку, Україна ніколи не отримувала так багато міжнародної уваги та підтримки, як протягом останніх двох років. Всі  усвідомлювали, через що вам довелося пройти, це була надихаюча історія Майдану, але також вражаючі події, коли Росія вторглася та спробувала розірвати вашу країну», - сказав посол.

«З іншого боку, дуже багато речей відбувається у світі - від Сирії і біженців до питань про стабільність в Азії. Тож насправді дуже важливо для України і для українських політичних лідерів демонструвати, що вони продовжують рухатися вперед і що ця країна досягає прогресу», - додав Пайєтт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-