Вища кваліфікаційна комісія відсторонила ще двох одіозних суддів

Вища кваліфікаційна комісія відсторонила ще двох одіозних суддів

Укрінформ
Вища кваліфікаційна комісія суддів України під час засідання у п'ятницю на підставі клопотання Генпрокурора ухвалила рішення про відсторонення від посади двох суддів.

Про це повідомляє сайт ВККС.

"Так, у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності Комісія відсторонила строком на 2 місяці Плевака Олега Петровича від посади судді та голови Здолбунівського районного суду Рівненської області. Також Комісія до 3 квітня 2016 року відсторонила Лазюка Сергія Володимировича від посади судді Дзержинського районного суду міста Харкова", - йдеться у повідомленні.

Водночас стосовно Сергія Вовка – судді Печерського районного суду міста Києва - комісія прийняла рішення про повернення клопотання генеральному прокурору України.

У ВККС нагадали, що суддя Плевако підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 3692 Кримінального кодексу України, а саме в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаному з вимаганням такої вимоги.

Суддя Лазюк підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, а саме в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої влади, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди.

Суддя Вовк обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 375 Кримінального кодексу України, – постановлення завідомо неправосудного рішення.

Як повідомляв Укрінформ, суддя Вовк, зокрема, відомий тим, що у 2012 році виніс вирок колишньому міністру внутрішніх справ України Юрію Луценку. У березні 2015 року ВККС відсторонила цього суддю у зв'язку із порушенням проти нього кримінальної справи. 16 грудня 2015 року ВККС продовжила термін відсторонення судді Вовка від обов'язків ще на місяць. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-