Росія ігнорує листи Лутковської щодо Савченко

Росія ігнорує листи Лутковської щодо Савченко

Укрінформ
Український омбудсмен Валерія Лутковська не отримала відповіді від російської колеги на 2 листи з проханням про допуск лікарів до Надії Савченко.

Про це Лутковська повідомила в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Тут потрібне політичне рішення. На жаль, на 2 моїх листи до Памфілової (російський омбудсмен - ред.) про допуск українських лікарів я не отримала відповідь. Я їй вдячна за те, що 7 березня Надю відвідали представники російського омбудсмена, але цього, на жаль, недостатньо. 9 березня було відправлено ще один лист з проханням про допомогу, на жаль, відповіді немає", - заявила Лутковська.

Сестра Савченко, яка чергує з друзями біля Новочеркаського СІЗО, де знаходиться Надія, висловила сподівання, що вдасться домогтися огляду лікарів.

"Ще стоїмо під СІЗО, є надія маленька, що лікарів пустять до Наді...", -  написала Віра.

Сьогодні стало відомо, що вихід української льотчиці Надії Савченко з сухого голодування супроводжується тяжкими ускладненнями.

Як повідомлялося, сестрі, матері Савченко і лікарям не дали дозволу на побачення з українською льотчицею в російському СІЗО.

Суд РФ оголосить рішення у справі Савченко 21 березня. Міністерство закордонних справ України назвало рішення російського суду про перенесення дати винесення вироку "свідомою і цинічною розправою" і "навмисним створенням обставин, які становлять смертельну загрозу її життю".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-