Російська опозиція пропонує свій

Російська опозиція пропонує свій "список Савченко"

Укрінформ
Відомий економіст і політичний експерт Андрій Ілларіонов опублікував Заяву Форуму Вільної Росії на захист Надії Савченко. У ній він закликає уряди країн світу ввести персональні санкції відносно фігурантів "списку Савченко".

Текст заяви опубліковано на сайті "Еха Москви".

"Ми, учасники Форуму Вільної Росії, звертаємося до лідерів демократичних країн Європи і всього світу із закликом вжити найрішучіші дії для негайного звільнення депутата Верховної Ради України, делегата Парламентської Асамблеї Ради Європи Надії Савченко. Російська влада, яка цинічно зневажає принципи права, справедливості і моралі, несе повну відповідальність за здоров'я і життя Надії Савченко", - підкреслює автор заяви.

Він відзначає, що єдиний спосіб змусити Путіна відступити - це чітко позначити ціну, яку він особисто і його режим заплатять за можливу трагедію. Він також переконаний, що у лідерів демократичного світу є інструменти для того, щоб змусити Путіна звільнити заручницю.

"Доля Надії Савченко - це тест для демократичної Європи і всього вільного світу на їх здатність відстояти універсальні цінності свободи, права і гуманізму до того, як станеться непоправне. Ми закликаємо уряди країн світу ввести персональні санкції відносно власності, майна, в'їзду на територію цих держав фігурантів "списку Савченко" і членів їхніх сімей", - зазначає Ілларіонов.

У списку, що додається, - 49 прізвищ, серед них особи, відповідальні за політичне рішення про викрадення, вивезення на територію РФ, незаконне утримання і фабрикацію справи проти Надії Савченко, а також особи, відповідальні за політичну легітимацію в очах міжнародної громадськості дій РФ відносно Савченко. Відкривається список прізвищем президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Форум Вільної Росії відбувся 9-10 березня у Вільнюсі. У ньому брали участь представники російської опозиції, журналісти, політологи, громадські активісти. Серед обговорюваних тем - "Вірогідні сценарії розвитку Росії в постпутінський період".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-