#FreeSavchenko: ПАРЄ просять

#FreeSavchenko: ПАРЄ просять "дотиснути" Путіна

Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи має вжити термінових заходів щодо звільнення Надії Савченко, зокрема посилити тиск на Росію як учасника ПАРЄ і особисто на Путіна, оскільки життя народного депутата і делегата ПАРЄ під загрозою.

Про це на брифінгу в п'ятницю заявив член постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ, народний депутат України Леонід Ємець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є реальні шанси, що Надія Савченко може втратити життя і здоров'я, і сьогодні ми як делегати від української сторони вимагаємо від Парламентської асамблеї Ради Європи дуже чіткої не просто позиції, а реакції, яка має бути ефективною. ПАРЄ має вжити необхідних термінових заходів щодо звільнення Надії Савченко", - сказав Ємець.  

Він додав, що Росія кожного дня має відчувати "дуже чіткий" тиск через те, що Савченко як делегат ПАРЄ, згідно з міжнародними договорами, не може бути затримана країною-учасником ПАРЄ, яким є Росія, хоча вона й позбавлена права голосу.

"Сьогодні, коли життя Надії Савченко під загрозою, цей тиск має стати настільки потужним, щоб звільнити і повернути її до України", - наголосив народний депутат.

Голова постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській асамблеї Ради Європи народний депутат Володимир Ар'єв у свою чергу зазначив, що навіть симпатики РФ у ПАРЄ починають розуміти, що режим Путіна - це "режим злочинця і маніяка".

Ар'єв висловив сподівання, що генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд завдяки своїм контактам з керівництвом РФ зробить усе можливе, щоб змусити Путіна звільнити Савченко і "припинити знущатися над народним депутатом України, делегатом ПАРЄ і просто мужньою жінкою".

"Сьогодні весь об'єднує зусилля навколо звільнення Савченко, сьогодні держсекретар США Керрі розмовляв про це міністром (закордонних справ Росії. - Ред.) Лавровим. Не знаю, чи це було позитивно, тому що в даному разі треба розмовляти з Путіним, треба тиснути на Путіна і треба створювати незручності саме для нього. І в даному разі лише наша спільна позиція і спільна позиція всіх структур, особливо Ради Європи, членом якої є Росія, буде дуже сильно впливати на хід подальших подій", - переконаний Ар'єв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-