У Австралійському парламенті закликали Росію звільнити Савченко

У Австралійському парламенті закликали Росію звільнити Савченко

Укрінформ
Опозиційна Лейбористська партія Австралії підтримує заклики світового співтовариства щодо звільнення українських політичних в’язнів в РФ.

Про це йдеться у заяві заступника лідера Лейбористської партії Австралії, члена парламентської опозиції, тіньового Міністра закордонних справ Австралії Тані Пліберсек, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Лейбористська партія (Австралії ) глибоко стурбована неспроможністю Росії звільнити заручників і незаконно утримуваних осіб, як це передбачено Мінськими домовленостями, укладеними більше року тому.

Це стосуються і видатної української льотчиці, член українського парламенту, Надії Савченко, яку протягом більш ніж 18 місяців Росія утримує під вартою без суду», - йдеться у заяві.

У заяві також відзначається, що НАТО, Сполучені Штати, Канада і Європейський союз уже висловили свою стурбованість діями Росії.

Підкреслюється, що шлях до відновлення миру на сході України вимагає від усіх сторін повномасштабного виконання своїх зобов’язань в рамках Мінських угод. Лейбористська партія Австралії також закликає до їх виконання.

Як повідомляв Укрінформ, Українці Австралії приєдналися до флешмобу на підтримку Надії Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-