У Мінських домовленостях є пункт про Савченко – адвокат

У Мінських домовленостях є пункт про Савченко – адвокат

Укрінформ
У Мінських домовленостях є пункт, що стосується української льотчиці Надії Савченко, яку незаконно викрали та утримують у Росії.

Про це написав у Фейсбуці адвокат Савченко Ілля Новіков, відповідаючи на заяву речника МЗС РФ Марії Захарової про те, що Росія не порушує Мінські домовленості своїми діями у справі Савченко..

«Випадок Надії Савченко підпадає під п 6. Мінського протоколу - "Забезпечити звільнення і обмін всіх заручників і незаконно утримуваних осіб на основі принципу «всіх на всіх». Те, що Росія вважає Савченко законно затриманою - її, Росії, одинокі проблеми. Більше так не вважає ніхто.», - написав адвокат.

Також він звернув увагу на те, що Захарова звинуватила Держсекретаря США Джона Керрі, який закликав Москву звільнити Савченка, у "тиску на суд".

«Заклик Керрі це не тиск на суд. Це тиск на російську адміністрацію і відкрита відмова визнавати Донецький суд судом у нормальному сенсі», - додав Новиков.

Як відомо, Марія Захарова відреагувала на заяву Державного секретаря США Джона Керрі, в якій він закликає кремлівську влади негайно звільнити народного депутата Надію Савченко і повернути її додому, поставивши під сумнів достовірність цієї заяви

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-