У Лаврова злякалися, що Керрі може вплинути на суддів Савченко

У Лаврова злякалися, що Керрі може вплинути на суддів Савченко

Укрінформ
Офіційний представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова відреагувала на заяву державного секретаря США Джона Керрі, у якій він закликає кремлівську владу негайно звільнити народного депутата України Надію Савченко і повернути її додому.

Відповідь, написана у притаманній їй манері, Захарова розмістила на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Напередодні на сайті Держдепу було опубліковано заяву Держсекретаря США Дж.Керрі, в якому йдеться про глибоку стурбованість долею Н.Савченко в зв'язку, зокрема, з її голодуванням, "ймовірними" "примусовими психіатричними експертизами", одиночним ув'язненням, а її тривалий арешт нібито свідчить про неповагу Росії до міжнародних стандартів і порушення нею Мінських домовленостей. На закінчення Росії адресується заклик негайно звільнити Н.Савченко і повернути її в Україну. Все це викликає великі сумніви в дійсності авторства", - ущипливо зазначає представниця клану Лаврова.

При цьому вона нічтоже сумняшеся заявляє, що "в Мінських домовленостях ані слова не говориться про Н.Савченко, і під жоден випадок описаний там її справа не підпадає" (за словами Захарової, Керрі не може про це не знати).

Водночас, на її думку, справжній держсекретар не може "не розуміти, що публікація закликів до звільнення підсудного за добу до суду є прямим тиском на суд".

Учениця Лаврова також ображена на американського держсекрекатаря за "повну байдужість до пошуку вбивць" двох російських журналістів ВГТРК (у вбивстві яких, власне, і звинувачує Савченко російське "правосуддя").

Представниця МЗС РФ також нагадала Керрі про американські "грішки": засуджених у Штатах росіян, "секретних в'язниці ЦРУ і долю міжнародного контингенту Гуантанамо, що перебувають поза контекстом судової системи та Конституції США".

Ну і наостанок Захарова вирішила ущипнути американських колег тим, що "за кількістю незаконних викрадень іноземних громадян США на багато років уперед вирвалися в лідери".

"І врешті-решт, перш ніж публікувати подібні заяви, варто було б самим визначитися: чи є екстериторіальне застосування права законним чи ні", - припечатала наостанок американських колег представниця МЗС РФ.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-