США дали Україні понад $260 млн від початку конфлікту на Донбасі - Пайєтт

США дали Україні понад $260 млн від початку конфлікту на Донбасі - Пайєтт

Укрінформ
Від початку конфлікту на Донбасі США виділили Україні понад $266 млн допомоги у сфері безпеки.

Про це в інтерв'ю газеті Сегодня сказав посол США Джеффрі Пайєтт.

«З моменту початку конфлікту в 2014 році США виділили Україні понад $266 млн допомоги у сфері безпеки, щоб допомогти українським збройним силам краще контролювати і забезпечувати безпеку кордону, діяти більш безпечно та ефективно і захищати суверенітет України», - сказав Пайєтт.

За його словами, слідом за успішною підготовкою нової Національної гвардії України, тренери з Об'єднаної багатонаціональної Підготовчої Групи (JMTG-U) проводять теоретичні та практичні зайняття в польових умовах із солдатами української армії і нових українських сил спеціальних операцій з широкого спектра військових спеціальностей.

«Це включає медицину, влучність стрільби, будівництво і знесення, знешкодження боєприпасів, і комунікації. Що стосується обладнання, ця допомога включала бронежилети, військові транспортні засоби, тепловізори і прилади нічного бачення, медичне обладнання, важке інженерне обладнання, обладнання безпечного зв'язку, патрульні катери, продовольство, намети і точні контрмінометні і контрбатарейні радари», - зазначив посол.

Він наголосив, що всі ці заходи здійснюються на прохання українського уряду і продовжуватимуться в 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-