Ситник: Генпрокуратура ігнорує НАБУ

Ситник: Генпрокуратура ігнорує НАБУ

Укрінформ
НАБУ витребувало у Генпрокуратури близько десяти справ, однак так і не отримало необхідні матеріали. 

Про це заявив глава НАБУ Артем Ситник в інтерв'ю DT.UA.

"Ми витребували у Генпрокуратури близько десяти справ. В тому числі щодо заступника глави СБУ Рівненської області, який був затриманий за фактом дачі хабара, пов'язаного зі справою про незаконний видобуток бурштину. Я виніс всі ці рішення, згідно з процедурою узгодив їх з антикорупційним прокурором, але вони не виконуються", - розповів Ситник.

Також, за його словами, у розпорядженні ГПУ знаходиться масив даних по депутату від "Народного фронту" Миколі Мартиненку, яких не вистачає НАБУ для проведення розслідування. Разом з тим, аналітики бюро одночасно з Генпрокуратурою займаються справою "рюкзаків Авакова".

"Зараз ми готуємо матеріали на витребування і цієї справи у Генпрокуратури. Однак, з іншими органами у нас дійсно немає таких проблем. Приміром, ми порушили справу за Кіотським протоколом, знаючи, що розслідування на цей рахунок ведуть поліція і фіскальна служба. За нашим запитом всі матеріали були оперативно передані і ми змогли об'єднати справи в одне провадження. В результаті НАБУ практично завершило розслідування. На жаль, Генпрокуратура нас продовжує ігнорувати", - додав Ситник.

Голова НАБУ також зазначив, що звернення писалися не один раз, проте ніяких офіційних відповідей не отримали". "Ще трохи почекаємо і будемо звертатися за допомогою до парламенту. Для того, щоб створити такий механізм", - сказав він.

В теж час Ситник підкреслив, що незважаючи на прийняту норму закону, згідно з якою всі справи, які були відкриті до початку діяльності НАБУ, залишаються у Генпрокуратури, у бюро є повноваження у випадку необхідності витребувати їх у ГПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-