Штайнмайєр розчарований результатами зустрічі «нормандських міністрів»

Штайнмайєр розчарований результатами зустрічі «нормандських міністрів»

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр не приховує розчарування результатами зустрічі в четвер у Парижі глав МЗС Німеччини, Франції, України і Росії.

Про це заявив після завершення 11-ї зустрічі «нормандської четвірки», передає кореспондент Укрінформу.

«Чесно кажучи, ми не можемо бути задоволені. Ні станом справ на місцях, ні результатами сьогоднішнього вечора!", - прокоментував німецький дипломат підсумок 4-годинних переговорів.

Щодо кожної німецько-французької посередницької ініціативи, яку вони з таким трудом просувають, Росія і Україна відчайдушно лаються, поскаржився міністр.

У Штайнмайєра "іноді складається враження, що в Москві і Києві залишають без уваги те, наскільки серйозна ситуація, під яким великим тиском ми перебуваємо для того, щоб швидше реалізувати Мінські домовленості, оскільки в іншому випадку ми ризикують втратити легітимність і авторитет наших зусиль".

"Міні-ходів" вже недостатньо, щоб стабілізувати становище і подолати конфлікт, підкреслив глава німецького МЗС. Він наполягає на тому, що конфліктуючі сторони, а також Київ і Москва повинні нарешті вирішити, чого вони хочуть того, щоб конфлікт продовжував "тліти і гноїтися" при постійній загрозі ескалації або, нарешті, зробити сміливі рішення і знайти компроміси, які необхідні, щоб привести до успіху Мінська. Зараз, за словами міністра, існує реальна загроза військової і політичної ескалації, яка підриває всі наступні спроби реалізації мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-