Київ різко відреагував на затягування в РФ процесу над Савченко

Київ різко відреагував на затягування в РФ процесу над Савченко

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує свідоме затягування російським правосуддям судового процесу у справі Надії Савченко.

Про це йдеться у коментарі МЗС.

"Міністерство рішуче засуджує такі дії російського правосуддя, які трактуються не інакше, як навмисне затягування судового процесу, та призвели до вимушеного рішення Савченко оголосити сухе голодування, що несе пряму загрозу її життю", - йдеться у повідомленні.

У МЗС нагадали, що 3 березня в Донецькому міському суді Ростовської області РФ відбулося чергове судове засідання у справі Савченко, під час якого планувалося надати їй право на заключне слово. Однак, після виступів адвокатів суддя несподівано оголосив засідання суду закритим, не давши можливість Савченко виступити із заключним словом, і переніс засідання на 9 березня.

У зовнішньополітичному відомстві України назвали сфальсифіковані російською стороною звинувачення проти Савченко "штрихом терористичного почерку держави, що розв'язала два роки тому збройну агресію проти України, та є проявом виняткового цинізму до прав людини і основоположних свобод".

"Вкотре закликаємо міжнародну спільноту вжити заходів з метою посилення політичного та дипломатичного тиску на Російську Федерацію для звільнення незаконно утримуваної Надії Савченко, спільно виступити на захист життя, безпеки та прав людини громадян України, які стали політичними заручниками агресивної політики Росії проти України та міжнародного правопорядку", - наголошують у МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-