Суддя злякався останнього слова Савченко?

Суддя злякався останнього слова Савченко?

Укрінформ
Суддя міг злякатися різкого  останнього слова української льотчиці і народного депутата Надії Савченко і тому заборонив його.

Про це він заявив в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу її адвокат Микола Полозов, коментуючи несподіване рішення російського суду не дати їй виголосити завершальне слово сьогодні, після чого Савченко оголосила сухе голодування.

«Ми дізналися про деякі додаткові обставини. Можливо, сьогоднішній несподіваний фінал засідання пов'язаний з тим, що суд міг дізнатися про зміст завершального слова Савченко. Вона, підготувавши його, навіщось віддала перекладачеві. Його зміст, різкий, хльосткий, у тому числі стосовно президента Росії, міг налякати суддів», - сказав Полозов.

На думку захисника, можливо, "суд побоявся оголошення такої промови за такої уваги преси і дипломатів. Засідання перенесли на 9 березня, в надії, що після свят уваги буде менше. А якщо Савченко оголосить сухе голодування, її відразу ж кладуть у лікарню - і слово також не прозвучить. Якщо ж адвокатам удасться відмовити Савченко від сухого голодування, включиться «дерьмомет» деяких російських «ліберальних журналістів».

«У певному розумінні рішення для суду безпрограшне. Зрозуміло, з їх етичних позицій», - резюмував адвокат.

Адвокати Савченко після несподіваного закінчення сьогоднішнього засідання сказали, що під час завтрашніх відвідин Надії в СІЗО проситимуть її не починати сухе голодування, оскільки воно за 5-7 днів призводить до смертельного результату.

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі обвинувачення відкидає.

Фото: Anton Naumlyuk (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-