Турчинов вірить, що нові мінські угоди допоможуть зупинити РФ

Турчинов вірить, що нові мінські угоди допоможуть зупинити РФ

Укрінформ
Підписані напередодні у Мінську два документи можуть стати фундаментом, на якому буде зупинено системні провокації Росії, спрямовані на зрив мирного процесу.

Про це заявив журналістам секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час участі у представленні нових проектів озброєння та безпілотних авіаційних комплексів у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли будуть реалізовані ці документи, то вони можуть бути тим фундаментом, на якому буде зупинена системна провокаційна спроба РФ зірвати мирний шлях розв'язання кризи, яку самі і створили", - заявив Турчинов.

Він зазначив, що в одному з підписаних документів мова йде про маркування мінних полів, щоб захистити, у першу чергу, цивільних громадян, які проживають в районі лінії зіткнення.

"Після маркування буде другий етап - це розмінування. Але щоб це відбувалося, необхідно припинити постійні провокації, які ведуться окупаційними військами, російсько-терористичними угрупованнями. І саме тому підписаний другий документ щодо припинення, як мінімум у 15-кілометровій зоні від лінії зіткнення, будь-яких навчань з використанням зброї", - пояснив секретар РНБО.

Він вказав на те, що під виглядом навчань підрозділи 1 та 2 армійських корпусів, які є фактично складовою ЗС РФ і створені на території так званих "ДНР" і "ЛНР" відповідно, здійснювали обстріли сил АТО.

"Просто відбуваються обстріли наших позицій, провокації, а потім вони пояснюють, що проводили там навчання і просто не туди попали. Чому це важливо? Тому що побудовані 2 корпуси на окупованих територіях - вони фактично є складовою Збройних Сил Російської Федерації. І коли проводилися тиждень тому навчання Південного, Західного військових округів ЗС РФ, то ці 2 корпуси, які знаходяться на окремих районах Донецької і Луганської областей, також брали участь у навчаннях, з використанням зброї тощо", - заявив Турчинов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-