Суд над ГРУшниками: прокуратура каже про загрозу нападу на конвой

Суд над ГРУшниками: прокуратура каже про загрозу нападу на конвой

Укрінформ
Розгляд справи щодо російських спецпризначинців Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова перенесли через те, що їх не доставили до суду – існувала загроза нападу на конвой.

Про це інформує "112 Україна".

"Як повідомив головуючий суддя по цій справі Голосіївського райсуду, на адресу суду надійшов лист від прокуратури про те, що на конвой, який повинен доставляти Єрофєєва і Александрова в зал суду, може бути скоєно напад", - йдеться у публікації.

За його словами, військові прокурори запропонували провести наступне судове засідання у режимі відеоконференції, проте захист обвинувачених виступив проти.

Нагадаємо, 25 лютого Єрофєєва і Александрова не змогли доставити до суду, засідання було перенесено на 3 березня. Військовий прокурор сказав, що зі слідчого ізолятора надійшов лист, у якому зазначено, що Єрофєєв і Александров не зможуть бути доставлені в суд "з технічних причин".

Арешт російських спецназівців продовжили до 9 квітня.

Як відомо, військовослужбовці ГРУ ГШ РФ Олександр Александров Євген Єрофєєв були затримані 16 травня 2015 року в зоні АТО в районі м. Щастя (Луганська обл.) при спробі захопити стратегічний міст. У результаті зіткнення один український військовий загинув, троє отримали поранення.

19 травня українські слідчі оголосили затриманим підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України, за участь у терористичній діяльності т. зв. "ЛНР". Пізніше Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомляв, що державний обвинувач буде просити максимальну санкцію для двох обвинувачених російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-