Американська розвідка розкрила

Американська розвідка розкрила "великий план" Москви щодо України

Укрінформ
Воєнна операція Росії в Сирії та спроби налагодити співпрацю мають на меті відволікання уваги від дій Москви в Україні та є частиною "великого плану" для отримання поступок у конфлікті з Україною з боку міжнародної спільноти.

Про це заявив голова розвідувального управління Пентагону генерал-лейтенант Вінсент Стюарт, повідомляє Defense News.

"Співпраця Росії по Сирії частково відволікає увагу від її діяльності, спрямованої проти України і є частиною "великого плану" з отримання поступок з боку міжнародного співтовариства по конфлікту в Україні", - сказав Стюарт.

За його словами, Росія робить спроби залякувати європейські країни, зокрема проводячи раптові навчання, а також відволікати увагу та маскувати підготовку до дій на території інших держав.

"Нещодавні раптові навчання були реалістичними і загрозливими, вони показали рівень складності, якого я не бачив протягом близько двадцяти років", - зазначив Стюарт.

За прогнозом генерала, у майбутньому чисельність ЗС РФ зменшиться, але буде більш орієнтована виконувати завдання на периферії та за межами країни.

"Реалізація її (Росії – ред.) амбіційної програми переозброєння, як очікується, буде ускладнена корупцією і промисловою неефективністю, західними санкціями, а також поганим станом економіки", - прогнозує голова розвідувального управління Пентагону.

Як відомо, раніше військові відомства США і Росії в понеділок провели чергову відеоконференцію, яка стосувалася питань безпеки польотів у Сирії в рамках операції проти ІДІЛ сил міжнародної коаліції та російських літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-