Посол Польщі в Україні прогнозує безвізовий режим на початку 2017-го

Посол Польщі в Україні прогнозує безвізовий режим на початку 2017-го

Укрінформ
Безвізовий режим для України в ЄС буде затверджений на початку 2017 року.

Так сказав посол Республіки Польща в Україні Генрік Литвин на презентації першого авіарейсу з Варшави в аеропорту "Харків", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Упевнений, що в 2016 році буде ухвалено остаточне позитивне рішення.  Скільки часу займе його реалізація, важко сказати, але у мене є надія, що це буде не пізніше початку 2017 року", - зазначив посол.

За його словами, відміна торкнеться тільки туристичних віз, а робочі або інші візи залишаться.

"Візовий режим з Польщею максимально лібералізовано. Ці візи безкоштовні", - додав посол.

Що стосується першого авіарейсу з Варшави, то з ним до Харкова прибули віце-міністр міністерства закордонних справ Республіки Польща Ян Дзедзічак. Рейс зустрічали Посол Республіки Польща в Україні Генрік Литвин, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Януш Яблонський, представники місцевих властей.

"Сам факт говорить про те, що український і польський народи стали ще ближчими. Ми хочемо бути разом з вами, особливо в такий тяжкий час. Хай рейс, який з'єднав нас з першою столицею України, столицею студентів і учених, ще більше укріпить наші зв'язки, стане черговим кроком допомоги Україні в європейській інтеграції", - зазначив Дзедзічак.

Як стало відомо, переговори з компанією "ЛОТ" про відкриття рейсу йшли 4 роки. Харків став четвертим містом в Україні, куди літають літаки компанії.

Літаки "LOT" з трьома класами обслуговування літатимуть з Харкова до Варшави п'ять разів на тиждень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-