Справа Савченко: прокурор в суді розповідає про

Справа Савченко: прокурор в суді розповідає про "музейні" міномети "ЛНР"

Укрінформ
Прокурор Дмитро Юношев в ході дебатів на процесі Надії Савченко заявив, що у сепаратистів не було мінометів - тільки музейні експонати.

Про це написав у Твіттері адвокат українки Микола Полозов.

"Прокурор Юношев нічтоже сумняшеся стверджує, що мінометів у ополчення не було. Тільки музейні експонати", - зазначив юрист.

Це підтверджується і текстовою трансляцією, яку веде Медіазона.

Зокрема, ресурс наводить такі слова прокурора: "Нам здається доведеним, що обстріл (з боку українських військовослужбовців. - Ред.) був артилерійським.Сторона захисту заперечить, сподіваючись на схему ополченців, де вказані міномети (на позиціях бойовиків. - Ред.). Адвокати скажуть, що це був обстріл не мирних громадян, а ополченців... Але нічим не доведено, що на позиціях були міномети. Зі свідчень (одного з лідерів бойовиків луганських бойовиків Ігоря) Плотницького випливає, що в розпорядженні (загону бойовиків. - Ред.) «Зорі» мінометів не було, вони використовували три реконструйовані міномети, які показали свою повну нездатність робити постріли".

Нагадаємо, Савченко звинувачується в тому, що внаслідок артвогню, який вона коригувала, загинули двоє російських журналістів і ще один, а також шестеро місцевих жителів опинилися в небезпеці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-