Якщо

Якщо "проковтнемо" Україну і Крим, нас "проковтнуть" самих - прем'єр Латвії

Укрінформ
Європейський Союз цього року має вирішити питання про продовження санкцій проти Росії, і, на думку прем'єр-міністра Латвії Маріса Кучинскіса, міняти позицію в цьому питанні не потрібно.

За словами латвійського прем'єра, Європа має продовжувати так звану політику двох доріг, але відкритим залишається питання, чи здатні країни ЄС одностайно про неї домовитися, інформує Delfi.

"Якщо один раз ми домовилися про те, що в розв'язанні української кризи немає прогресу і угоди не виконані, немає і підстав для того, щоб скасовувати санкції", - сказав Кучинскіс.

Прем'єр не заперечує, що санкції впливають на економіку Латвії і ЄС в цілому, але в цьому питанні не повинно бути вагань.

З точки зору Кучинскіса, санкції не виключають прагматичного підходу до відносин з Росією. Проте обмеження - це питання принципу і самоповаги.

"Інакше ми "проковтнемо" Україну, "проковтнемо" Крим, а зрештою хтось "проковтне" нас самих", - сказав політик.

Нагадаємо, раніше держсекретар США Джон Керрі під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки заявив, що США і ЄС стоятимуть на єдиних позиціях в питаннях санкцій відносно Росії, які триватимуть до повного виконання Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-