Грузія «відірвалась» від України в безвізовому питанні – ЗМІ

Грузія «відірвалась» від України в безвізовому питанні – ЗМІ

Укрінформ
Питання надання Грузії візової лібералізації ЄС розглядатиметься окремо від України.

Про це повідомляє «Грузія Online» з посиланням на доповідача Європарламенту по Грузії Андреса Мамикінса/

"Питання Грузії та України офіційно розділено і тема візового режиму для вашої країни розглядатиметься окремо", - заявив Мамикінс.

За його словами, виділення питання Грузії на підставі особливого рішення було прийнято вчора і опублікується найближчим часом.

"Хоча сподіваюся, що рано чи пізно і Україна матиме безвізове сполучення з ЄС, оскільки це важливо і для українців, і для європейців, так само як для Грузії і всього Східного партнерства", - відзначив доповідач.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 29 лютого, єврокомісар з європейської політики сусідства і переговорів про розширення Йоханес Хан заявив, що Єврокомісія ще не завершила оцінку виконання вимог щодо скасування візового режиму для України, і два важливі питання ще залишаються відкритими. Водночас він не підтвердив, що Україну і Грузію можуть розділити в цьому процесі. «Я не хочу з приводу цього спекулювати. Ми все ще чекаємо результатів оцінки. Це наше внутрішнє завдання, ми його ще не завершили», - зазначив Хан.

При цьому він наголосив, що Грузія виконала всі вимоги, але Україна ще має завершити виконання двох важливих зобов'язань. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-