Савченко на фіналі процесу виступить двічі

Савченко на фіналі процесу виступить двічі

Ексклюзив
Укрінформ
Народний депутат України Надія Савченко на фіналі процесу в Донецькому суді Ростовської області в четвер виступить двічі.

Про це адвокат Марк Фейгін повідомив в ексклюзиві кореспондентові Укрінформу.

"Сьогодні були у Надії Савченко. Обговорювали з нею заключні дні процесу, зокрема, останнє слово. Надія в четвер виступить двічі. Спочатку - візьме участь у дебатах, потім, після виступу Полозова і мого - скаже заключне слово", - сказав Фейгін.

Він уточнив, що ще має відбутися на процесі. В середу і четвер засідання розпочнуться об 11.00. В середу буде зачитування обвинуваченням їх "доказів". Потім у дебатах виступить адвокат Ілля Новіков. У четвер після виступів Миколи Полозова, Марка Фейгіна і Надії Савченко суд оголосить, коли виголосить вирок.

Закон не заважає їм зробити це того ж дня. Тим більше, що рішення про вирок політичне і приймається у Кремлі. Але, на думку Фейгіна, судді дотримаються "формальних декорацій" і візьмуть час на підготовку вироку з довгою мотивувальною частиною. Швидше за все, це буде тиждень. Проте суд може затягнути процес і на 2-3 тижні.

Під час участі в дебатах у захисту будуть складності у зв'язку з тим, що суд заперечив 90% доказів невинності Савченко, зібраних в Україні (за участі українського адвоката Савченко Олександра Плахотнюка). Однак адвокати знайдуть формальні можливості, як максимально використати і ці свідчення.

Марк Фейгін як і раніше не сумнівається, що вирок буде обвинувальним, в іншому разі Кремль допустить демпінг всієї його агресивної політики по відношенню до України. Але адвокат також не сумнівається, що людина зі статусом і авторитетом Савченко буде звільнена. Найімовірніше, з юридичних підстав "відбування строку в Україні".

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко за статтями "вбивство" і "замах на вбивство". Українка всі обвинувачення заперечує. Насправді, після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії. Надія Савченко оголосила голодовку 18 грудня після того, як було продовжено її тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-