Гройсман у Брюсселі: В Україні - централізована пострадянська гібридна система

Гройсман у Брюсселі: В Україні - централізована пострадянська гібридна система

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман провів зустріч із головою Палати представників парламенту Ірландії Шоном Барреттом, під час якої сторони обговорили внутрішню реформу Верховної Ради.

Про це повідомляє прес-служба ВР.

"Голова парламенту наголосив, що Україна переживає кризу, яку спричиняють інституційна слабкість, низький рівень державного управління, відсутність попередніх успішних реформ, слабкі традиції парламентаризму і політичної культури та слабкий парламентський контроль. За його словами, головне завдання сьогодні - побороти ці проблеми та побудувати нову систему", - йдеться у повідомленні.

Своєю чергою голова Палати представників парламенту Ірландії  висловив підтримку процесам реформування українського законодавчого органу. Він підкреслив важливість забезпечення  незалежності державної служби, її аполітичності, підзвітності Уряду парламенту та висловив побажання успішного проведення реформ в Україні.

Гройсман зазначив, що "за 24 роки незалежності у нас була побудована централізована пострадянська гібридна система, яка спричинила тотальну корупцію, олігархізацію. І зараз нам треба побороти цю систему і побудувати нову в умовах зовнішньої агресії і внутрішньої слабкості".

Він поінформував, що в рамках Меморандуму про взаємодію та співпрацю між Верховною Радою та Європейським парламентом, підписаному у 2015 році, у Верховній Раді працювала спеціальна місія Європарламенту з оцінки потреб, очолювана Петом Коксом, яка презентувала План дій та "дорожню карту" під час Українського тижня у Брюсселі.

Цей звіт містить 52 рекомендації щодо внутрішньої реформи Верховної Ради, зокрема щодо парламентського контролю, відкритості роботи та процедурних змін.

Гройсман подякував Барретту за участь в Українському тижні у Брюсселі та закликав підтримати Верховну Раду у практичній реалізації цього Плану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-