Україну відвідає єврокомісар з гуманітарної допомоги

Україну відвідає єврокомісар з гуманітарної допомоги

Укрінформ
У березні Україну відвідає єврокомісар з гуманітарної допомоги і кризового менеджменту Крістос Стіліанідес.

Про це у Фейсбуці повідомила голова парламентського комітету з питань євроінтеграції, народний депутат Ірина Геращенко.

"Сьогодні, під час зустрічі у Брюсселі, говорили з паном Крістосом про деталі його майбутнього візиту. Детально обговорили гуманітарну ситуацію на Сході України", – зазначила Геращенко.

За її словами, погіршення безпекової і гуманітарної ситуації, що негативно впливає на можливості допомоги цивільному населенню, відзначив і Стіліанідес.

Геращенко підкреслила, що Україна розглядає гуманітарний аспект Мінських угод як пріоритетний: "Поінформувала єврокомісара про розблокування процесу звільнення заручників, і ті труднощі, з якими зіштовхнулася Україна в питаннях звільнення бранців та пошуку зниклих безвісти".

"Україна відкрита до найтіснішої співпраці з міжнародними гуманітарними організаціями, натомість робота гуманітарних місій на окупованих територіях заблокована. І це викликає велике занепокоєння і є однією з тем дискусій мінської гуманітарної групи", - заявила вона.

В контексті обговорення ключових гуманітарних проблем на Донбасі Геращенко доповіла єврокомісару про ситуацію в так званій "сірій зоні", жителі якої найбільше страждають від війни: "Ключова проблема - міни, розмінування, тут ми очікуємо посилення допомоги від наших партнерів в питаннях розмінування".

В свою чергу єврокомісар запевнив, що в ЄК слідкують за ситуацією в Україні, а гуманітарна і безпекова ситуація залишаються в центрі уваги.

"(Стіліанідес) висловив побажання якнайшвидше подолати політичну кризу і, головне, не змінювати курс реформ", - додала Геращенко.

Фото: EPP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-