Штайнмайєр: Вибори на Донбасі мають відбутися в першій половині року

Штайнмайєр: Вибори на Донбасі мають відбутися в першій половині року

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр розраховує, що вибори на Донбасі відбудуться в першій половині цього року.

Про це він заявив журналістам після закінчення засідання Радбезу ООН, де представив програму Організації з безпеки і співпраці в Європі на 2016 рік, рік головування в ній ФРН, передає кореспондент Укрінформу. 

«Ми постараємося досягти якогось прогресу, особливо в питанні ситуації з безпекою, і обговорити нове виборче право для східної України, для Донбасу, що є основною умовою для проведення виборів, які мають відбутися в першій половині цього року», - заявив Штайнмайєр.

За його словами, це будуть основні питання, які глави МЗС «нормандського формату» обговорять в найближчий четвер, 3 березня, в Парижі. 

Штайнмайєр констатував, що «ми, як і раніше, далекі від політичного вирішення». Хоча, на думку міністра, удалося все ж розрядити, деескалувати ситуацію, число жертв і порушень перемир'я, як і раніше, дуже високе. 

Постійний представник Франції при ООН Франсуа Делаттр, виступаючи в дебатах після промови Штайнмайєра, також підтвердив, що окрім питань перемир'я в Парижі розглядатимуться й «інші заходи, передбачені Мінськими угодами, зокрема, конституційна реформа, децентралізація і спеціальне виборче законодавство для Донбасу». Саму зустріч «нормандської четвірки» дипломат з Франції, що є одним з учасників формату, назвав «найважливішим моментом в посередницьких зусиллях у врегулюванні конфлікту». 

За словами Делаттра, врегулювання української кризи – «пріоритет для Франції», і вона сповнена рішучості продовжувати зусилля в «нормандському форматі» щодо повного виконання Мінських домовленостей, що є єдино можливими рамками для мирного врегулювання цього конфлікту. Постпред також підкреслив, що метою Парижа в перспективі залишається повернення України в міжнародно визнані кордони, що означає відновлення контролю над Кримом. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-