Розгляд справи одіозної судді Волкової перенесли

Розгляд справи одіозної судді Волкової перенесли

Фото
Укрінформ
Шевченківський районний суд міста Київ переніс на 31 березня 2016 року засідання, на якому має розглядатися обвинувачення судді Печерського райсуду Світлани Волкової щодо винесення нею завідомо неправосудного рішення, завдяки якому командир спецроти "Беркут" Дмитро Садовник отримав можливість утекти.

Про це на сьогоднішньому засіданні повідомив суддя Олег Лінник, передає кореспондент Укрінформу.

"На жаль, дуже щільний графік. 31 березня, четвер, 15 година", - сказав Лінник.

Сьогодні суд розглянув клопотання щодо залучення до судового процесу декількох осіб у якості потерпілих - родичів загиблих під час розстрілів на Майдані 20 лютого 2014 року осіб, але ухвалив рішення відмовити у цих клопотаннях. "Ухвала оскарженню не підлягає", - сказав суддя.

Крім того, суд зобов'язав прокурора надати стороні захисту цілу низку томів цієї справи.

Фото: Данііл Шамкін/Укрінформ

Під час розслідування органи прокуратури встановили, що Волкова незаконно не задовольнила  клопотання про продовження терміну утримання Садовника під вартою. Натомість суддя застосувала до підсудного домашній арешт та звільнила його з-під варти.

Після звільнення Садовник, за даними прокуратури, зник з місця свого постійного проживання. Його оголосили в розшук.

Санкція статті, за якою оголосили підозру судді Волковій, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 8 років.

Нагадаємо, Садовник був відправлений судом під домашній арешт 19 вересня 2014 року. Після цього він кілька разів не з'являвся на засідання Апеляційного суду щодо своєї справи, а 3 жовтня стало відомо, що командир "Беркуту" зник.

Вже 4 жовтня Печерський райсуд дав дозвіл на його затримання. Адвокат "беркутівця" заявив, що його підзахисного викрали для того, щоб знищити. Тоді ж дружина Садовника написала заяву в міліцію про його викрадення.

Апеляційний суд столиці 6 жовтня скасував рішення Печерського суду, який раніше змінив запобіжний захід Садовнику, котрого підозрюють у розстрілі 20 лютого 2014 року 39 активістів Революції Гідності. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-