Тимошенко: «Батьківщина» не допустить, щоб українську землю перетворили на товар

Тимошенко: «Батьківщина» не допустить, щоб українську землю перетворили на товар

Укрінформ
Заява прем’єр-міністра Арсенія Яценюка про необхідність продажу 1 мільйона гектарів земель, що є державною власністю, свідчить не лише про його непрофесіоналізм, а й про готовність здати за безцінь стратегічні державні інтереси.

Про це заявила лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко, коментуючи слова Глави уряду в його черговій рекламній «десятихвилинці», повідомляє сайт партії.

«Україна має 42 мільйони гектарів плодючих чорноземів, завдяки яким може прогодувати не тільки себе, а і всіх сусідів. Проте зараз гектар української землі коштує у 32 рази менше, ніж в середньому по Євросоюзу – 500 доларів проти 16 000 доларів. Зараз немає ані повноцінного земельного кадастру, ані відповідного законодавства, ані економічної доцільності для продажу землі», – наголосила Юлія Тимошенко.

За її словами, цілком очевидно, що знайдеться безліч бажаючих купити землю практично задарма.

«І це будуть олігархи або крупний іноземний капітал. А що отримають люди?» – обурилася лідер «Батьківщини».

На переконання Тимошенко, «заявляти в таких умовах про необхідність негайного продажу землі – це злочин проти держави та цілковита втрата її стратегічних перспектив».

«Це чергове підтвердження кланово-олігархічної природи уряду Яценюка. І це пояснення, чому Яценюк так тримається за посаду: ще ж не все привласнили!» – заявила політик.

Вона наголосила, що з ініціативи фракції «Батьківщина» в Україні продовжено мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. Відповідне рішення підтримали практично всі фракції парламенту.

«Яценюк пояснює необхідність продажу тим, що ці землі перебувають в тіньовому та корупційному обороті. Хочу йому нагадати, що завдання уряду в цьому випадку – ліквідувати тінь і корупцію, і далі використовувати ресурс для зростання економіки. А продаж – це примітивний і абсолютно не стратегічний підхід», – зазначила Юлія Тимошенко.

Натомість стратегічно вірним рішенням для держави була би максимальна підтримка фермерів.

Лідер «Батьківщини» нагадала, що напередодні взяла участь у з’їзді Асоціації фермерів та приватних землевласників України. Разом з «Батьківщиною» вони розробляють пакет законопроектів для підтримки українського сільського господарства.

«Батьківщина» ніколи не допустить, щоб наше головне багатство – земля – була перетворена на товар з метою примітивної наживи ділків від влади», – заявила Юлія Тимошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-