Яценюк: Уряд юридично повністю легітимний і продовжує працювати

Яценюк: Уряд юридично повністю легітимний і продовжує працювати

Укрінформ
Глава уряду Арсеній Яценюк заявив, що Кабінет міністрів під його керівництвом "юридично є повністю легітимним і продовжує працювати".

Про це він заявив у "10 хвилинах", повідомляє Урядовий портал

Яценюк нагадав, що звернувся до парламенту з вимогою розглянути питання відставки Кабінету міністрів, і це рішення не було підтримано більшістю членів Верховної Ради: "Таким чином, уряд юридично є повністю легітимним та продовжує працювати. Але політична невизначеність залишається, і їй треба покласти край".

"Відповідальність за це лежить на всіх нас – на Президентові і його фракції, на інших політичних силах, які формували коаліцію "Європейська Україна" – це "Народний Фронт", "Батьківщина", "Самопоміч" та Радикальна партія Олега Ляшка, які підписували коаліційну угоду і затверджували програму дій Кабінету міністрів. Саме ту програму, яку ми як коаліційний уряд виконували і продовжуємо виконувати", - наголосив Яценюк.

Прем’єр підкреслив, що "відповідальність має бути реальною, а не вдаваною".

"Наш уряд розробив план дій на цей рік. Але це не тільки план дій уряду – це порядок денний подальшого розвитку країни, яка має стати справжньою європейською державою. Часу на зволікання немає. Є час тільки для дій. Уряд діяв і готовий продовжувати боротьбу далі", - запевнив він.

За словами Яценюка, влада не має права на зупинку реформ і "боротьбу між своїми".

"Звертаюся до Президента та всіх національних політичних сил. Або вийдіть до суспільства з альтернативною реалістичною програмою і дієвою командою, здатною її забезпечувати, - тільки програмою, а не передвиборчими гаслами. Або припиніть взаємне поборення, вгамуйте пристрасті, переступіть через особисті почуття і підтримайте план дій країни на цей рік", - підкреслив глава уряду.

Яценюк також зазначив, що понад рік уряд діяв у "жорстких, часто ворожих умовах": "Мої колеги були щоденною мішенню для брехні, наклепів і звинувачень".

"Ми розраховували, що реальність наших кроків переважить віртуальність брехні. Не гірше зовнішнього ворога проти змін працювали внутрішні противники: популізм, невігластво, спроба реваншу старих схем і впливів", - наголосив Прем’єр.

За його словами, управління реформами підривалося протиріччями в Конституції: "Страх втратити рейтинг робило слабкими тих, хто мав би демонструвати лідерство".

Яценюк підкреслив, що намагання нав’язати уряду чужу волю змусило членів Кабінету міністрів публічно проголосити принципи, "які є червоною межею". "Жодного неконституційного втручання в роботу уряду. Жодного тиску для відновлення корупційних практик. Жодної зупинки реформ", - заявив Яценюк.

"У політичній істерії я не бачу турботи про Україну. Бачу звичайний розрахунок: дорватися до влади. Для цього - відправити уряд у відставку, через тимчасовий статус паралізувати центральну виконавчу владу, змусити Президента погодитися на дострокові парламентські вибори, чий результат є цілком передбачуваним – вони завершаться руїною", - наголосив глава уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-