В РНБО назвали політичним піаром

В РНБО назвали політичним піаром "вигадані спогади" Голомші та Замани

Укрінформ
Колишній начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних сил України (2012-2014 рр.) Володимир Замана та колишній заступник генерального прокурора України Микола Голомша не виступали на засіданні РНБО 28 лютого 2014 року.

Про це йдеться в додатковому роз’ясненні прес-служби Ради національної безпеки і оборони України стосовно стенограми засідання РНБО від 28 лютого 2014 року.

"У зв'язку із продовженням спекуляцій у ЗМІ навколо стенограми засідання Ради національної безпеки і оборони від 28 лютого 2014 року надаємо додаткові уточнення для тих, хто намагається робити на цьому заангажований політичний піар. Стенограма засідання РНБО від 28.02.2014 оформлена відповідно до всіх чинних вимог. У ній відсутні виступи панів М. Голомші та В. Замани, тому що вони не виступали на цьому засіданні під час офіційного обговорення питань і, відповідно, не вносили жодних пропозицій для прийняття рішень", - йдеться у повідомленні.

"Їх вигадані спогади є політичним піаром та не відповідають історичній правді. Ці вигадки можуть бути спростовані всіма учасниками тих подій, як це вже зробив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков", - наголошує прес-служба РНБО.

Нагадаємо, 22 лютого ц. р. на засіданні Комітету з питань національної безпеки та оборони була оприлюднена стенограму засідання РНБО від 28 лютого 2014 року, на якому обговорювалися дії з протистояння російській агресії в Криму, зокрема було відкинуто пропозицію про введення режиму воєнного стану.

Так, згідно зі стенограмою, за введення воєнного стану голосував один секретар РНБО Олександр Турчинов.

Пізніше Голомша і Замана почали заявляти, що вони нібито також голосували за введення воєнного стану під час цього засідання. Однак, 27 лютого в РНБО спростували їх заяви. Зокрема, щодо заяв Голомші та Замани у ЗМІ про те, що вони також підтримали запровадження воєнного стану на засіданні РНБО, повідомлялося: "М.Голомша та В.Замана ніколи не були членами РНБО після перемоги Майдану та, відповідно, не представляли прокуратуру і Міністерство оборони на засіданні РНБО 28 лютого 2014 року.Так позицію Генеральної прокуратури під час обговорення на засіданні представляв Генеральний прокурор та член РНБО того часу Олег Махніцький".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-