Канада вже прийняла 23 тисячі біженців із Сирії

Канада вже прийняла 23 тисячі біженців із Сирії

Укрінформ
До Канади вже прибуло більше 23 тисяч біженців із Сирії, втім країна очікує прийняти ще 2 тисячі осіб до кінця лютого.

Про це повідомив міністр громадянства, імміграції та біженців Канади Джон Маккалум, передає кореспондент Укрінформу.

«Станом на середу до нас прибуло більше 23 тисяч біженців, тож я переконаний, що до кінця місяця ми виконаємо обіцянку із прийому 25 тисяч вимушених переселенців. Втім, оголошувати перемогу до того, як вона трапиться неправильно», - сказав Маккалум.

Водночас, він відзначив, що новоприбулі біженці відчувають проблеми із пошуком постійного житла. «Це завжди було проблемою. Наразі 52% біженців, які вже прибули, перебралися до постійного житла. Ми працюємо над збільшення їх числа, але такі речі не трапляються за одну ніч», - зазначив міністр.

Він наголосив, що уряду вдалося уникнути потреби розміщати біженців на території військових баз, які попередньо були підготовлені до зимового перебування цивільних. «Ми розглядали варіант використання військових баз у якості тимчасових поселень, але справи пішли досить добре, аби необхідності у цьому не було», - підкреслив Маккалум.

Він додав, що уряду довелося розширити перелік населених пунктів, куди прибувають біженців, аби розвантажити Ванкувер та Торонто, у яких складно знайти доступне житло.

Нагадаємо, що прийом 25 тисяч сирійських біженців до кінця 2015 року був однією із передвиборних обіцянок чинного прем’єр міністра Канади Джастіна Трюдо. Втім, після обрання на свій пост, ці плани було відстрочено на два місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-