МЗС Литви: Ніколи не визнаємо анексію Криму

МЗС Литви: Ніколи не визнаємо анексію Криму

Укрінформ
МЗС Литви виступило із заявою з нагоди другої річниці анексії Криму Росією, в якій висловлює свою підтримку суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України і засуджує окупацію півострова.

Про це повідомляється на сайті відомства.

"Ми ніколи не визнаємо незаконну окупацію і анексію Криму, що почалася два роки тому. Ми наполягати, щоб санкції ЄС і міжнародні санкції проти РФ, пов'язані з окупацією півострова, тривали до тих пір, доки Росія не відмовиться від незаконно окупованої території", - йдеться у заяві.

Також Литва висловлює занепокоєння щодо зростання числа систематичних порушень прав людини, придушення засобів масової інформації в Криму після анексії, репресій проти кримськотатарського народу.

Крім цього в заяві зазначається, що перетворення півострова в гігантську військову базу та плацдарм для подальшої експансії Російської Федерації викликає стурбованість у литовського уряду.

Резолюція Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй, прийнята 27 березня 2014 року підтвердила суверенітет і територіальну цілісність України і засудила дії Росії як посягання на норми міжнародного права, підтвердивши, що Крим - це частина території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-