Логвинський: Кримські татари виявилися не по зубах Росії

Логвинський: Кримські татари виявилися не по зубах Росії

Укрінформ
Окупація Криму Росією здійснювалася з метою знищення всієї України. Мета нашої країни - повернути контроль над півостровом і не допустити перетворення півострова на територію замороженого конфлікту.

Про це на міжнародній конференції «Крим - це Україна» сказав заступник голови парламентського Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Георгій Логвинський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Навіщо Путіну потрібний був Крим, у чому була мета захоплення цієї території? Отримати зайву ділянку землі Росії? Навряд чи. Додати ще один дотаційний регіон? Також ні. Крим використовується у більш глобальній геополітичній грі - як процес знищення цілої країни", - вважає Логвинський.

За його словами, "для мене процес окупації Криму безпосередньо пов'язаний з існуванням України як такої".

Політик вважає, що Росія користується тим, що реакція міжнародного співтовариства на таку серйозну проблему як підрив суверенітету України не завжди ефективна.

"Міжнародне право з одного боку може серйозно засуджувати, але з іншого - воно не завжди має ефективні методи виконання своїх рішень, резолюцій або рекомендацій. І цим користується Росія", - відзначив він.

Аналізуючи правову систему в Криму, народний депутат відзначив, що "ті закони, які сьогодні застосовуються в Криму, не відповідають навіть російському праву".

"Це не лише неправильна форма виконання, це не лише суди, які не розглядають по суті винуватість осіб, а виконують команди Кремля. Росія судить наших громадян за те, що відбувалося не на її території і не в її системі юрисдикції. Яскравий приклад цих порушень - справа Хайсера Джемілєва, затриманого задовго до окупації 2014 року, і "справа 26 лютого", - вважає депутат.

Він підкреслив, що правова система в Криму побудована на репресіях і залякуваннях.

"Росія використовує Крим з метою залякування усіх росіян, але ніде в Росії немає того, щоб люди встали і сказали, що вони підуть проти влади, що вони підуть за правду", - відзначив нардеп.

"У Криму ж сотні тисяч людей розуміють, що вони не захищені, що вони фактично заручники і справжнісінькі солдати совісті, у яких немає зброї, підтримки, армії, літаків, відповідних служб. Але Росія нічого не може з ними зробити, тому що ніякі методи залякування не призводять до того, що народ із страхом йде", - розповів політик.

За його словами, "кримські татари виявилися не по зубах Росії".

Як вважає Логвинський, Україна повинна вжити усіх заходів, аби не перетворити ситуацію в Криму у заморожений конфлікт.

"Перше - ми не повинні допустити на рівні міжнародного співтовариства визнання Криму як території замороженого конфлікту. У нас не заморожений конфлікт. У нас існуючий конфлікт, де окуповували нашу батьківщину, де знаходяться наші громадяни, і всі країни повинні боротися, як би вони боролися за свого заручника або заручника світу, тому що Крим впливає на ситуацію у цілому світі", - вважає нардеп.

"І друге - Україна повинна зробити максимум для того, щоб притягнути винних до відповідальності, дати гарантію безпеки нашим громадянам. Ми повинні боротися за кожну людину. Окупація, що розпочалася з Криму, повинна закінчитися повним контролем України над територією півострова", - резюмував політик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-