У неділю Європою пройдуть протести проти російської агресії в Україні

У неділю Європою пройдуть протести проти російської агресії в Україні

Укрінформ
Національні марші-протести проти російської агресії в Україні відбудуться 28 лютого в Італії, Франції, Греції, Іспанії та Португалії.

Про це повідомили у Світовому конгресі українців, інформує кореспондент Укрінформу.

«На жаль, в різних європейських країнах ще можна почути голоси на захист Путіна, заклики про скасування європейських санкцій проти Росії, через ЗМІ поширюється російська пропаганда. В ситуації, що склалася, українська громада не може залишатися осторонь і хоче висловити своє бачення, бачення народу, який став головною жертвою-мішенню путінського режиму», - зазначили у СКУ.

Члени української громади цих країн та небайдужі громадяни пройдуть центральними вулицям своїх столиць, аби привернути увагу до злочинів Росії. «Запрошуємо всі засоби масової інформації дати голос цьому протесту та інформувати про справжню ситуацію в Україні», - додали у Конгресі.

Колону у Римі очолить зображення української ікони «Милосердя Двері», якою Папа Франциск відкрив у Ватикані Святий Рік Милосердя.

Ходи будуть приурочені до початку російської операції із анексії Криму у 2014 році, коли неідентифіковані озброєні люди, так звані «зелені чоловічки», захопили та заблокували Парламент і Кабінет Міністрів Автономної Республіки Крим, аеропорти та інші важливі пункти інфраструктури півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-