Яценюк каже, що ефект від реформ буде за рік-два

Яценюк каже, що ефект від реформ буде за рік-два

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк наполягає на тому, що через рік-два країна відчує ефект від непопулярних нині реформ, у тому числі і завдяки його боротьбі з корупцією.

Про це глава уряду заявив у п’ятницю в інтерв'ю німецькій газеті Frankfurtet Allgemeine Zeiting.

"Нам потрібні ще рік-два, щоб відновити темпи розвитку економіки, і тоді всі відчують результат", - заявив Яценюк.

Він вважає, що "в такій ситуації думати про популярність згубно", а саме про рейтинги думали ті сили в парламенті, які голосували проти нього, включаючи колишніх партнерів по коаліції. Лідер "Народного фронту" переконаний, що тільки його партія реально підтримує реформи. При цьому він наголосив, що намагається "не допустити розвитку сценарію 2005 року, коли після Помаранчевої революції демократичний табір просто розвалився, не витримавши тиску внутрішньої конкуренції".

"З мого боку ніколи не було ніяких наступів на президентську партію. Для мене набагато важливіше зберегти нашу єдність, ніж отримати кілька додаткових пунктів у рейтингу", - запевнив він, додавши, що Президент залишається його "партнером".

 Яценюк не згоден з тим, що став "маріонеткою" в руках олігархів, з якими його зв'язує Майдан, що саме вони допомогли йому утриматися в кріслі. "Вони підтримали мене лише тому, що у разі усунення мене з посади дострокові вибори стали б реальністю. Вони ж цього не хочуть", - сказав прем'єр.   

Яценюк наголосив, що олігархи нічого не отримали від нього. "Що від мене отримали олігархи? - високі податки, завершення приватизації державних підприємств. Я відібрав у них державні заводи, які вони свого часу прибрали до рук. Назвіть мені хоча б один факт, який би мене дискредитував", - сказав глава уряду і при цьому сам перелічив олігархів і об'єкти, які ті втратили.

Відповідаючи на запитання про майже нульовий рейтинг, Арсеній Яценюк пояснив це тим, що "заплатив високу ціну, просуваючи непопулярні реформи щодо газового ринку, рятуючи бюджет".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-