Катастрофа МН17: Нідерланди кажуть, що Росія

Катастрофа МН17: Нідерланди кажуть, що Росія "відписалася"

Укрінформ
Рада з питань безпеки Нідерландів відповіла Росавіації на лист, у якому ніби-то були представлені "нові факти" про недостовірність голландських висновків щодо збиття літака ракетою 9N314M "Бук" з території контрольованої бойовиками.

Текст листа за підписом глави організації Тібе Йоустри адресованого на ім'я заступника керівника Росавіації Олега Сторчевого голландський Радбез оприлюднив у четвер.

Голландські слідчі дійшли висновку, що російський лист не містить жодної суттєвої інформації, яка могла б розглядатися як докази.

"Рада з питань безпеки Нідерландів отримала направлений вами лист від 14 січня  2016 року і ретельно вивчила порушені вами питання. Детальну відповідь ви можете вивчити у додатку до листа. З урахуванням статті 5.13 Додатку 13 ІКАО, Рада з питань безпеки Нідерландів встановила, що представлена інформація не може вважатися у жодній частині новою або такою, що становить важливі докази", - йдеться у листі.

Додаток до листа на 11 сторінка містить детальний аналіз висновків нідерландської Ради з питань безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, Рада з питань безпеки Нідерландів  у жовтні оприлюднила фінальний технічний звіт щодо катастрофи Боїнга МН-17, що був збитий на сході України у липні 2014 року. Голландський Радбез встановив, що літак було збито боєголовкою 9N314M запущеною із системи "Бук". Голова Ради з питань безпеки Нідерландів Тібе Йоустра в інтерв'ю голландським ЗМІ заявив, що ракета, якою було збито літак, була випущена з території, контрольованої бойовиками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-