Полозов про справу

Полозов про справу "26 лютого": Судді вислужуються перед «господарями» з Кремля

Укрінформ
Сфабрикована Росією "справа 26 лютого" від інших політичних процесів проти українських громадян відрізняється тим, що ведуть її судді і прокурори, які стали зрадниками України, намагаючись вислужитися перед новими "господарями".  

Про це сказав на прес-конференції адвокат у цій справі Микола Полозов, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Головна відмінність цього процесу від інших політичних справ у тому, що якщо навіть по інших українських політв'язнях російські судді виступають лише "шестерінками", приводних ременів волі Кремля, то в цій справі має місце й особистий інтерес - як суддів, так і прокурорів. Лише з тієї причини, що всі вони були громадянами України, всі вони були суддями і прокурорами в Україні, і після цього вони порушили присягу, яку давали, фактично - зрадили Батьківщину, і тепер намагаються вислужитися перед своїми новими «господарями» з Кремля. І цей особистий інтерес, безумовно, накладає відбиток на цей процес", - підкреслив Полозов.

Він зауважив, що для нього як для адвоката "дивний той факт, що у справі про так звані масові безлади, де були присутніми дві великі групи людей - як кримські татари, так і представники партії "Русское единство", сталася абсолютно чітка диференціація на потерпілих і підсудних".

"Чомусь усі представники "Русского единства", російськомовного населення, стали потерпілими, а на лаві підсудних - лише кримські татари. Це абсолютно упереджене ставлення. Це продовження традицій не лише російського правосуддя в найгіршому значенні цього слова, а й радянського, передусім сталінських репресивних процесів", - сказав Полозов.

Нагадаємо, після анексії Криму Росією на півострові російські правоохоронці почали судити кримськотатарських активістів, які брали участь у мітингу 26 лютого 2014 року на стороні прихильників територіальної цілісності України. За даними російського слідства, через тисняву двоє мітингувальників загинули, 79 осіб зазнали тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості. Підсудні своєї провини не визнають і вважають цю справу політично мотивованою.

15 січня 2016 року група обвинувачів на чолі з російським «прокурором Криму» Наталією Поклонською в суді зачитала обвинувальний висновок відносно шести активістів.

На засіданні 25 січня російський Верховний суд Криму залишив під вартою до 8 березня фігурантів «справи 26 лютого» Ахтема Чийгоза, Алі Асанова, Мустафу Дегерменджі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-