У Мінінформі обіцяють врахувати звіт Amnesty International

У Мінінформі обіцяють врахувати звіт Amnesty International

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики цього року напрацьовуватиме законодавчі ініціативи, спрямовані на покращення свободи слова в Україні.

Про це зазначили у прес-службі МІП, коментуючи звіт Amnesty International про дотримання прав людини. 

«Міністерству інформаційної політики України важливий такий аналіз з боку міжнародних організацій. Тому, вивчивши детально звіт, відомство зробить свій аналіз та врахує необхідні моменти в законодавчих ініціативах, які розроблятимуться МІП у 2016 році, що забезпечать інформаційний суверенітету України шляхом сталого розвитку національного інформаційного простору та захисту цього процесу від зовнішніх і внутрішніх загроз», - ідеться в повідомленні.

Водночас у Міністерстві пообіцяли в кінці року презентувати звіт, де буде висвітлено пакет нормативних документів з підтримкою свободи слова в роботі журналістів.

Разом з тим, у відомстві відзначили, що деякі кроки в цьому напрямку вже виконано у 2015 році, зокрема розроблено пакет нормативів в напрямку інформаційної безпеки України. Так, до пакету входять Концепція інформаційної безпеки, Доктрина інформаційної безпеки України та Закон «Про систему іномовлення України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-