Президент підписав закон про

Президент підписав закон про "партійну диктатуру"

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав Закон України "Про вибори народних депутатів України" (щодо виключення кандидатів у народні депутати України з виборчого списку у багатомандатному окрузі).

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Документом встановлено, що партія, яка висунула кандидата в депутати, включеного до її виборчого списку, що взяв участь у розподілі депутатських мандатів, може прийняти рішення про виключення кандидата у депутати, який за результатами виборів відповідно до частини 10 статті 98 цього закону вважається не обраним, зі свого виборчого списку у будь-який час після дня виборів до прийняття рішення ЦВК про визнання його обраним. Таке рішення приймається відповідно до статуту партії з'їздом, зборами, конференцією партії. Виписка з протоколу цих заходів, підписана головуючим, та рішення, підписане керівником та скріплене печаткою партії, не пізніше ніж на 5-й день з дня прийняття рішення передаються до ЦВК. На підставі цих документів ЦВК не пізніше, ніж на 5-й день з дня їх отримання приймає рішення про виключення зазначеного у рішенні кандидата у депутати з виборчого списку партії.

Нагадаємо, 16 лютого нардепи ухвалили Закон "Про вибори народних депутатів України" (щодо виключення кандидатів у народні депутати України з виборчого списку у багатомандатному окрузі). За відповідне рішення проголосували лише 236 парламентарів. Закон передбачає зміни до 58 закону про вибори нардепів – наданні з’їзду партій права ухвалювати рішення про виключення кандидатів у депутати зі списку після оголошення результатів виборів, коли кандидат зрадив інтересам виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-