Порошенко має просувати реформи до кінця - Керрі

Порошенко має просувати реформи до кінця - Керрі

Укрінформ
Сполучені Штати продовжують тиснути на український уряд з метою імплементації реформ, визначених програмою підтримки МВФ, а також подолання корупції в країні.

Про це зазначив у середу державний секретар США Джон Керрі, виступаючи на слуханнях в Палаті представників, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Віце-президент Байден і я зустрічалися з президентом Порошенком у Швейцарії кілька тижнів тому. Потім у нас відбулися зустрічі в Мюнхені. Ми дуже жорстко наполягаємо на тому, щоб спробувати забезпечити реформи на місці, які також, відверто вимагають певних кроків в рамках Мінського процесу", - зауважив держсекретар США.

Він підкреслив, що адміністрація уважно стежить за ситуацією. "Рада повинна діяти рішуче, Президент Порошенко має просувати ці реформи до кінця", - зазначив Керрі.

За його словами, досягнуті результати на цьому напрямі є недостатніми. Саме таким чином пояснюється відсутність рішення МВФ виділити черговий транш Україні. Крім того, затягується процес надання чергових кредитних гарантій з боку США в розмірі $1 млрд, про що було заявлено раніше.

Водночас, глава держдепу зауважив, що США надають значну підтримку в проведенні реформ, щоб Україна могла "просунутися вперед по багатьох питаннях". У цьому зв'язку він зауважив, що йдеться про конкретні зміни в роботі судової системи, підвищення енергетичної безпеки, проведення реформ в системі оборони, безпеки, охорони здоров'я та інших сферах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-