"Діамантовий скандал" у ГПУ: Сакварелідзе не бачить логіки в діях керівництва

Укрінформ
При наявності волі Генерального прокурора або його першого заступника Юрія Севрука, який наразі виконує обов'язки, перепризначення працівників з ліквідованих управлінь відомства у новостворені відбувається за лічені години.

Про це повідомив в ефірі телеканалу NewsOne заступник генпрокурора - прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе.

"Генпрокурор у відпустці, але його обов'язки виконує перший заступник Юрій Севрук, який, я не сумніваюся, узгоджує всі дії з Генпрокурором. Тобто якщо є воля, такі питання в Генпрокуратурі вирішуються за декілька хвилин або за годину", - зазначив Сакварелідзе.

Він розповів, що особисто підписав рапорт про перепризначення у Генеральну інспекцію всіх працівників ліквідованих підрозділів - Управління з розслідування кримінальних проваджень стосовно працівників прокуратури та Відділу процесуального керівництва. Однак замість переведення їх на роботу в Генінспекцію, слідчих та прокурорів передали на перевірку  службі внутрішньої безпеки Генпрокуратури, яка займалася переслідуванням окремих працівників після затримання ними так званих "діамантових прокурорів".

"Замість перепризначення наших прокурорів і слідчих після мого рапорту, який я особисто підписав на всіх працівників і передав Генпрокурору, вони передали їх на перевірку тій службі, яка займалася їх замовним переслідуванням. Де логіка, якщо не іронія?" - додав Сакварелідзе.

Він зауважив, що під час створення департаменту, який займається розслідуваннями злочинів, скоєними держслужбовцями, "ніхто три тижні перевірок не проводив, а призначили, кого хотіли, і продовжують працювати".

Нагадаємо, як повідомив Укрінформу обізнаний співрозмовник в Генпрокуратурі, після ліквідації на початку лютого поточного року Управління з розслідування кримінальних проваджень стосовно працівників прокуратури та Відділу процесуального керівництва лише троє слідчих та один прокурор були  працевлаштовані у Генеральну інспекцію. Іншим працівникам, які мали відношення до розслідування гучної справи відносно "діамантових прокурорів", відмовляються підписувати рапорти про призначення в Генінспекцію.

Після виходу матеріалу в редакцію зателефонував прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко, який спростував інформацію "джерела" агентства. За його словами, наразі відбувається "процес переходу працівників з одного підрозділу в інший" і прокурори та слідчі із ліквідованих підрозділів отримують зарплатню.

Варто зауважити, що, згідно з законодавством, працівники ліквідованих підрозділів мають бути працевлаштовані у нові протягом двох місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-