Експерт пояснив, чим загрожує Україні вихід Британії з ЄС

Експерт пояснив, чим загрожує Україні вихід Британії з ЄС

Ексклюзив
Укрінформ
Голосування за збереження членства Сполученого Королівства у складі Європейського Союзу означатиме підтримку британцями України та висловлення рішучого "ні" військовій агресії Росії.

Таке переконання в коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі висловив британський експерт, директор Бізнес-ради ЄС-Україна Джеймс Уілсон.

"Як європеєць і гідний шотландець, я розчарований, що мій прем’єр-міністр піддався на популістський тиск і призначив ганебний референдум у Сполученому Королівстві. Це є проявом найгіршої націоналістичної риторики від маріонеток у британській політиці, які представляють покоління політичних невдах. Сподіваюся, що референдум стане можливістю відправити цих маріонеток на звалище політичної історії. Я голосуватиму "так" за Європу, щоб підтримати Україну, і висловлю "ні" будь-якій толерантності до військової агресії і експансії з боку Росії", - наголосив експерт.

За словами Уілсона, оголошуючи національний референдум 23 червня, прем’єр Девід Кемерон відкрив скриньку Пандори та створив умови невизначеності для британців, що триватимуть найближчі чотири місяці.

"Але бізнес і фінансові ринки – невблаганні. Вони не терплять невизначеності. Вони повинні урахувати у своїх стратегіях і оцінках ризиків той чинник, що референдум може призвести і до того, що британці скажуть Європі "ні", - констатує директор Бізнес-ради ЄС-Україна.

Відтак, оцінює ситуацію експерт, до кінця червня бізнес-середовище, фінансовий ринок, міжнародні обмінні котировки будуть несприятливими для британського фунта.

"Усі вибори мають високий ступінь непередбачуваності, і референдум щодо Європи тут не є винятком", - констатував Уілсон.

Експерт також пояснив, які негативні наслідки для України і Британії може мати вихід Лондона із Євросоюзу. За його словами, по-перше, Україна може втратити свого найкращого друга в ЄС. По-друге, Росія отримає іміджеву перемогу для своїх "огидних симпатиків", що представляють екстремістські праві і ліві партії у Сполученому Королівстві.

"По-третє, англійська мова може зникнути із вжитку в ЄС", - наголосив Уілсон.

Окрім цього, зазначив експерт, такий сценарій може призвести до активніших прагнень Шотландії щодо своєї незалежності та забезпечення свого місця у складі ЄС.

"Це є важливі питання для України, і українські політики не повинні недооцінювати важливість наслідків BREXIT для своєї країни", - резюмував директор Бізнес-ради ЄС-Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-