Порошенко чекає порад від Героїв, як зміцнити військо

Порошенко чекає порад від Героїв, як зміцнити військо

Укрінформ
Під час зустрічей з Героями України Президент Петро Порошенко хоче почути поради, як вдосконалювати ефективність Збройних Сил.

Про це він заявив у середу під час урочистостей з нагоди випуску слухачів оперативно-стратегічного та оперативно-тактичного рівнів підготовки Національного університету оборони ім. Івана Черняховського, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Матиму сьогодні за честь окремо зустрітися з Героями України і кавалерами Ордену Богдана Хмельницького. Це продовження важливої традиції моїх регулярних консультацій з бойовими офіцерами. Це такі зустрічі, де я хотів би не говорити, а головним чином чути ваші поради, як нам вдосконалювати ефективність Збройних Сил. Я хотів би, щоб це була, як завжди, експертна розмова на рівних, з порушенням канонів субординації та чиношанування", - сказав Порошенко.

За його словами, сьогодні у Національному університеті оборони ім. Черняховського серед понад тисячі слухачів проходять службу і навчаються 278 офіцерів, які брали і беруть участь у бойових діях на Донбасі. Серед них 27 офіцерів-учасників АТО нагороджені державними нагородами, більше ста - відзнаками міністра оборони та начальника Генштабу. Сім університетських вихованців за особисту мужність і героїзм удостоєні найвищого ступеня державної відзнаки - "Герой України".

"На знак особливої поваги, яку відчуває до вас весь український народ, дозвольте назвати вас поіменно. Генерал-майор Михайло Забродський, полковник Ігор Гордійчук, полковник Сергій Шаптала, полковник Олександр Трепак, підполковник Сергій Собко, майор Олександр Порхун, майор Ігор Герасименко, майор Євген Межевікін", - наголосив Глава держави.

Він також попросив присутніх вшанувати хвилиною мовчання 20 військових, які навчалися у цьому виші і віддали своє життя, чесно виконавши військовий обов'язок перед українським народом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-