Сакварелідзе підтвердив кадрові перестановки в ГПУ

Сакварелідзе підтвердив кадрові перестановки в ГПУ

Укрінформ
Заступник генпрокурора, прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе підтвердив інформацію про кадрові перестановки в ГПУ, пов'язані зі справою "діамантових прокурорів".

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Всі наші хлопці-співробітники Генінспекції, яка була створена мною в травні минулого року в складі Генпрокуратури, вже другий тиждень перебувають поза штатом. Я щиро сподіваюся, що у керівництва ГПУ вистачить здорового глузду і найближчим часом всі вони будуть перепризначені на свої посади, як і було домовлено раніше", - написав він.

Він також повідомив, що очікує, коли в Генінспексію передадуть підрозділ, який займається питаннями внутрішньої безпеки.

"Всі підписані мною рапорти на призначення згаданих слідчих і прокурорів передали на вивчення службі внутрішньої безпеки, яка весь цей час підпорядковується безпосередньо Генпрокурору, і замість активної роботи, спрямованої на очищення системи органів прокуратури, здійснює постійний тиск на всіх наших співробітників, які брали участь в більш-менш резонансних справах щодо затримання корумпованих прокурорів", - заявив Сакварелідзе.

"Абсолютно очевидно, що тим людям, які поки ще мають повноваження в питаннях призначення тих чи інших співробітників в ГПУ, ідеалісти не потрібні. Більш того - вони бачать в них загрозу. На жаль, вони забувають про один важливий факт - всі ці, не побоюся цього слова, герої, які взялися за "діамантових" і "доларових" прокурорів, є саме тими людьми, які потрібні новій Україні!", - підкреслив заступник генпрокурора.

Як раніше повідомило агентству джерело в ГПУ, прокурорів і слідчих, які займалися справою так званих "діамантових прокурорів", звільнили з відомства. Тим часом в самій прокуратурі офіційно заявили, що ця інформація не відповідає дійсності: всі працюють на своїх місцях і ніхто офіційно звільнений не був.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-