Яценюк обіцяє продовжити

Яценюк обіцяє продовжити "перезавантаження" судової системи

Фото
Укрінформ
Справа поліцейського Олійника, що застрелив під час погоні пасажира BMV, вимагає об'єктивного розслідування.

Про це прем'єр-міністр Арсеній Яценюк сказав у Харкові з трибуни церемонії інструктажу груп швидкого реагування, що відбулася на площі Свободи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд наполягає на незалежному, політично незаангажованому і прозорому розслідуванні по відношенню до українського поліцейського, який був на службі і виконував свої обов'язки", - зазначив Яценюк.

За його словами, той факт, що в різних регіонах відбулися акції на підтримку поліцейського, свідчить про довіру українців до нової поліції.

Яценюк також пообіцяв продовжити "перезавантаження" судової системи і прискорити створення нового державного Бюро розслідування  - "незалежного, проєвропейського, готового попереджати злочини і притягувати винних до відповідальності".

У церемонії інструктажу разом з Яценюком взяли участь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, голова експертної ради МВС Євгеній Захаров, голова Харківської ОДА Ігор Райнін, інші офіційні особи.

На площі для інструктажу зібралися 350 поліцейських, включаючи групи швидкого реагування патрульної поліції Харківської області, які заступили на службу вперше. Вони роз'їхалися з інструктажу на 70-ти новеньких автомобілях "Рено", закуплених, у тому числі, за підтримки ЄС.

За програмою візиту, у Харківській ОДА відбудеться презентація електронної системи "РIKAS", розробленої за участю фахівців поліцейського главку регіону, яка дозволяє якісно управляти групами швидкого реагування.

За словами Авакова, ці цілодобові групи приїжджатимуть на місце події у Харкові за 7 хвилин, а у Харківській області - третій після Київської і Львівської, де створені такі групи - за 20 хвилин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-