Яценюк розказав, хто гальмує Держбюро розслідувань

Яценюк розказав, хто гальмує Держбюро розслідувань

Укрінформ
Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк очікує від Верховної Ради та Президента ініціатив щодо кадрової комісії з призначення директора Державного бюро розслідувань.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів з посиланням на слова Яценюка на церемонії запуску груп швидкого реагування патрульної поліції в Харкові у вівторок, 23 лютого. 

«Очікую, коли парламент і Президент направлять до уряду пропозиції щодо кадрової комісії по призначенню директора Державного бюро розслідувань. Уряд готовий до формування Державного бюро розслідувань як нового органу, який буде по честі, по справедливості та по закону розслідувати злочини», - зазначив Прем'єр-міністр. 

Яценюк підкреслив, що для того, аби збудувати нову правоохоронну систему країни, необхідна робота Державного бюро розслідувань. Він нагадав, що уряд попросив парламент і Президента подати своїх кандидатів у комісію, яка призначить керівника ДБР. Проте, за його словами, поки пропозицій не надходило.

«Це означає, що йде зволікання зі створенням нового, незалежного, не пострадянського, а проєвропейського Державного бюро розслідувань, який є другим елементом у ланцюжку створення нової чесної правоохоронної системи, де мета - упередження злочину і притягнення до кримінальної відповідальності за відповідний скоєний злочин проти прав і свобод людини і громадянина», - сказав Яценюк.

Глава уряду також наголосив на необхідності оновлення судової системи: «Робота поліції повинна мати результати як через неупереджене і об'єктивне розслідування, так і через судові вироки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-