Голова МЗС Франції: Ми маємо потребу в українському уряді, який проводить політику реформ

Голова МЗС Франції: Ми маємо потребу в українському уряді, який проводить політику реформ

Укрінформ
Реформи в Україні, в тому числі виконання мінських домовленостей, потрібні і Україні, і міжнародній спільноті, і найгіршим варіантом для нашої держави буде зупинитись напівдорозі.

Про це під час спільної прес-конференції глав МЗС України, Німеччини і Франції у Києві у вівторок заявив міністр закордонних справ Французької Республіки Жан-Марк Еро, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Будемо чіткими щодо цього: ви маєте потребу, ми маємо потребу і вся міжнародна спільнота має потребу в українському уряді, який рішуче і постійно проводить політику реформ. Я хочу нагадати: реформи, які тривають і включають в себе впровадження мінського процесу, є необхідними для України, для її народу, і найгіршим сценарієм для України буде залишитися посередині цього броду", -  сказав Еро.

Він додав, що реформи в Україні задіяні наполовину, і не владнана ситуація на Донбасі. "Тобто зараз ми знаходимося  в певній ключовій точці", - зазначив Еро.

Міністр нагадав, що переговори в нормандському форматі щодо виконання мінських угод були запроваджені як тривалий процес, і "ми маємо потребу забезпечити послідовність без зупинок".

Еро запевнив, що незважаючи на всі труднощі,  Франція і Німеччина продовжують  вірити в Україну і завжди готові допомогти нашій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-