Обама ще раз нагадав Путіну про Мінські угоди

Обама ще раз нагадав Путіну про Мінські угоди

Укрінформ
Президент США Барак Обама у понеділок поспілкувався на прохання російської сторони з президентом РФ Володимиром Путіним, привітавши досягнення домовленостей по Сирії, а також підкресливши необхідність виконання РФ Мінської угоди.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Президент Обама привітав досягнення домовленості між США, Росією та іншими партнерами в Міжнародній групі підтримки Сирії щодо термінів та умов припинення там бойових дій", - зазначається в документі.

При цьому Обама підкреслив, що пріоритетним зараз є "забезпечення позитивної відповіді сирійського режиму та озброєної опозиції, а також сумлінне виконання (домовленостей – ред.) всіма сторонами з метою полегшення страждань сирійського народу, поновлення політичного процесу під керівництвом ООН та зосередитися на розгромі ІДІЛ".

Президент США також "підкреслив важливість виконання об'єднаними російсько-сепаратистськими силами на сході України своїх зобов'язань за Мінським договором, передусім щодо припинення вогню та забезпечення повного доступу Спеціальній місії моніторингу ОБСЄ до зони конфлікту, включно до міжнародного кордону".

Крім того, Обама "наголосив на важливості швидкого досягнення домовленостей щодо модальностей проведення вільних і справедливих виборів у Східній Україні у відповідності до стандартів ОБСЄ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-